Pa de pita de xeixa

| 0 comments

Des de que vaig veure aquesta recepta de pa de pita d’espelta que tenia pendent provar-ho amb farina de xeixa. Avui he trobat una estona per provar-ho i aquest es el resultat…

img_1311p  Als nens els hi ha agradat tant que no han durat ni una hora.. això si, a dintre xocolata casolana. La recepta és molt senzilla i gairebé no he fet cap modificació.

Recepta de Pa de pita de xeixa

  • 250 grams d’aigua
  • 30 grams d’oli d’oliva
  • 40 grams de melassa d’arròs
  • 25 grams de llevat fresc
  • 470 grams de farina de xeixa
  • 1 culleradeta de sal

Jo l’he preparat amb la Thermomix, però també es pot fer de forma manual, la Núria de Cocinarte, ho explica molt bé en el seu post. Per obtenir la massa mesclem els líquids, aigua, oli i melassa, 30 segons a velocitat 1 i 40ºC. Afegim el llevat i ho tornem a mesclar 30 segons a la mateixa velocitat i temperatura. Per últim afegim la farina i la sal i ho mesclem 20 segons a velocitat 6 i després ho amassem 2 minuts i mig.

Després de llevar uns 30 minuts en un recipient tancat, fem una bola amb la massa i la separem en porcions d’uns 50 grams cadascuna. Ajudant-nos del corro de cuina, li donem forma circula, d’uns 3 o 4 mm de gruix.

Ho posem al forn uns 5-8 minuts a 250º,  fins que estiguin dorades. En treure-les les tapem amb un drap mullat per a que quedin esponjoses.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


%d bloggers like this: