Coca de llardons… mes o menys…

| 0 comments

Com cada any, a l’escola celebren el dijous gras, i com cada any, em toca fer coca de llardons ja que de la comprada els meus fills no en poden menjar, ni jo tampoc 🙁

coca-llardons

Fa uns anys vaig trobar aquesta recepta i des de llavors que Ă©s un clĂ ssic de cada any, amb les meves variacions… llet vegetal, sense pinyons i poc sucre,  perĂČ trobo que ja fa el fet… es prou gustosa i es un extra del que acostumem a menjar… si ho sabĂ©s la nostra dietista…

Aquesta vegada l’he fet sense llardons, l’any passat n’hi vaig posar pocs perĂČ tot i aixĂ­ els nens deien que tenia un gust molt fort, aixĂ­ que aquest any tambĂ© els he eliminat…

Recepta de coca de llardons

  • 100g de panela
  • 200g de llard o mantega de porc
  • 100g de llet de civada
  • 100g d’aigua
  • 400g de farina de xeixa
  • 25g de llevat de forner fresc
  • 1 pessic de sal
  • 1 cullerada de matafaluga

Per elaborar la coca primer he posat tots els lĂ­quids a la Thermomix i he programat 1 minut a velocitat 2 i 37ÂșC. DesprĂ©s he afegit 5og de llard, el llevat, la farina i 50g de sucre i ho he posat 2 minuts a velocitat espiga. Llavors he anat afegint la resta de la llard pel bocal fins que tot ha estat ben unit, tot a velocitat espiga, uns 5 minuts aproximadament. Finalment he afegit la cullerada de matafaluga i ho he mesclat tot un minut mĂ©s a velocitat espiga.

DesprĂ©s de donar forma a la coca i cobrir-la amb la resta del sucre, l’he posada al forn, precalentat a 180ÂșC, uns 20-25 minuts.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


%d bloggers like this: