Pa de llet i xocolata o garrofa, amb farina de xeixa

| 0 comments

Segueixo fent proves amb la farina de xeixa, aquesta vegada he fet un pa força original, en el que una part de la massa es barreja amb xocolata, per donar-li aquest aspecte de dos colors.

En comptes de cacau, com en la recepta original, he fet servir farina de garrofa, que té un gust bastant més fort però com que no n’hi he posat gaire quantitat ha quedat molt bo i gustós.

muntatge1

Recepta de pa de llet i garrofa amb farina de xeixa

Ingredients

  • 500g de farina de xeixa
  • 250 g de llet de civada
  • 25 g d’oli de gira-sol
  • 100 g de panela
  • 30g de farina de garrofa (es pot fer també amb cacau en pols, uns 40g)

 Preparació

He posat tots els ingredients, excepte la farina de garrofa a la cubeta de la panificadora i ho he amassat uns 15 minuts. A continuació he partit la massa en dues parts iguals, una l’he deixat reposant en un bol untat amb oli i tapat amb paper film; mentre que l’altre l’he tornat a posar a la panificadora i li he afegit la farina de garrofa i un rajet de llet vegetal perquè li costava una mica integrar-se a la massa. Ho he tornat a amassar una estona fins que ha quedat tot ben mesclat. Llavors també he deixat aquesta segona massa reposant en un bol untat amb oli i tapat amb paper film.

Quan les masses ja han doblat el seu volum, les he tret i amb l’ajuda del rodet les he estirat i donat forma rectangular, d’uns 1,5cm d’alt aproximadament. Les he col·locat una sobre l’altra, deixant la blanca a sota i llavors les he enrotllat i les he deixat reposar una estona més.

Finalment les he cuit uns 25 minuts a 180ºC.

 

Leave a Reply

Required fields are marked *.


%d bloggers like this: