Per la castanyada, panellets!!

| 0 comments

Com cada any per aquestes dates, a casa hem fet panellets. Aquest any n’hem fet d’ametlla (a la dreta) i d’avellanes (a l’esquerra). Aquests darrers no son tant habituals i també son molt bons!!

panellets

Recepta de panellets d’avellana

Ingredients

  • 300g d’avellanes crues sense closca (jo les deixo amb pell però hi ha qui ho fa amb avellanes pelades)
  • 250g de sucre moreno
  • 50g de patata bullida
  • la pell d’una llimona
  • 1 clara d’ou

Elaboració

Jo els preparo amb la thermomix, primer trituro el sucre 20 segons a velocitat 10, llavors afegeixo la pell de la llimona i ho trituro 20 segons mes a la mateixa velocitat. A continuació poso les avellanes i programo 10 segons a velocitat 6. Finalment poso la patata i la clara d’ou i ho mesclo tot a velocitat 6 durant 6 segons.

Un cop tinc els ingredients triturats poso la massa en un recipient plàstic tapat i ho deixo a la nevera d’un dia per l’altre, un mínim de 12 hores.

L’endemà dono forma als panellets i els decoro de manera diferent, aquest any n’he fet de xocolata, codonyat, pinyons i crocant. Un cop decorats els poso uns 7-8 minuts al forn, pre-escalfat a 180ºC.

Nota: Per fer els panellets d’ametlla només cal substituir les avellanes per la mateixa quantitat d’ametlla crua sense pell.

Nota: La preparació manual també es molt facil, tant sols s’han de posar tots els ingredients, triturats, en un bol i barrejar amb les mans fins que quedi una massa compacta.

 

 

Leave a Reply

Required fields are marked *.


%d bloggers like this: