Pa de motlle amb farina de xeixa

| 0 comments

Fa un parell de dies que se’ns ha espatllat la maquina de fer el pa i com que ara em toca fer-lo a mà (o amb la thermomix), aprofito per anar fent proves.

No havia fet mai pa de motlle i he pensat que ja era hora de provar-ho!

Aquest tipus de pa es fa amb un motlle amb tapa. Jo acostumo a fer servir motlles de silicona, i aquesta vegada no em servia perquè amb el pes de la tapa s’aixafava el motlle.

Després de rebuscar vaig trobar un motlle de ferro de la mida adequada, ara només em faltava la tapa… doncs una safata de vidre. Vaig folrar el motlle amb paper de forn però no vaig pensar a folrar la tapa, així que ja us podeu imaginar el resultat: un pa enganxat a una safata…uix!!

El pa enganxat a la safata

El resultat després de desenganxar-lo

Recepta de pa de motlle de xeixa

Ingredients

  • 20g d’oli
  • 500g de farina xeixa
  • 55g de llet de civada
  • 1 culleradeta de llevat sec
  • 200g d’aigua
  • 1 culleradeta de sal

Preparació

He posat tots els ingredients a la thermomix i ho he amassat 10 minuts a velocitat espiga. Després de deixar-ho llevar 1 hora dins de la mateixa maquina he tret la massa i li he donat forma de baguet. Llavors l’he posat dins d’un motlle rectangular, folrat amb paper de forn, i l’he deixat llevar un parell d’hores més, primer destapat i quan, la massa començava a pujar per sobre el motlle, tapat.

Finalment l’he cuit a 220ºC uns 30 minuts. Jo l’he deixat tota l’estona tapat però si us agrada que sigui més torrat el podeu destapar els últims 5 minuts de cocció.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


%d bloggers like this: