Pastís de mousse de llimona i galetes sense gluten

| 0 comments

Aquest cap de setmana hem anat a un dinar en una casa rural, i la manera més fàcil de poder menjar postres es si els portem nosaltres, així que mans a la massa i a preparar alguna cosa…. En aquest cas encara ho teniem una mica més complicat perquè també havia de ser sense gluten i sense xocolata…

Al final vaig optar per fer un pastís de mousse de llimona amb una base de galetes sense gluten. Tot i que per fora sembla que la base es molt alta, per dintre es fineta. Ha quedat així perquè no vaig comprimir prou la base per les vores…

Recepta de pastis de mousse de llimona amb base de galetes sense gluten

Ingredients:

 • Per la base:
  • 200g de galetes sense gluten
  • 75g de margarina sense llet
 • Per la mousse:
  • 250g de nata per muntar sense lactosa o nata muntada vegetal
  • 10g de gelatina neutra
  • 3 ous
  • 100g de suc de llimona
  • la pell d’una llimona
  • 150g de dextrosa o sucre glass

Preparació:

Primer preparem la base, si tenim thermomix posem les galetes i la margarina (o mantega si en podeu menjar) i programem 2 minuts a 37ºC i velocitat 4. Si no tenim robot només cal aixafar les galetes fins a obtenir una textura farinosa i després escalfar la margarina fins que sigui liquida i barrejar-la bé amb la farina de galetes.

Agafem aquesta barreja i la posem en un motlle desmuntable. Aixafem bé amb una cullera o un got fins que la base sigui ben compacta. Ho deixem a la nevera mentre preparem la mousse.

Per fer la mousse, primer triturem la pell de la llimona, sense gens de part blanca, amb la thermomix o un altre robot de cuina fins que quedi ben fina. Si feu servir sucre el podeu també triturar en aquest moment per fer sucre glass. Si utilitzeu dextrosa no fa falta triturar-la. Reservem el sucre o dextrosa amb la llimona.

A continuació muntem la nata, si hem optat per fer-ho amb nata sense muntar. Amb la thermomix posaríem la papallona i muntaríem la nata a velocitat 3 1/2 fins que vegem que està llesta. Reservem la nata.

Ara agafem el suc de llimona i l’escalfem per disoldre-hi la gelatina, amb la thermomix escalfem el suc 30 segons a 100ºC i velocitat 1 i a continuació afegim la gelatina i mesclem uns segons fins que s’ha dissolt. Reservem la mescla.

Ara separem els rovells de les clares d’ou. Agafem els rovell, afegim la dextrosa i la pell de la llimona i amb la papallona posada programem 5 minuts, 80ºC i velocitat 3 1/2. Sense robot escalfariem la barreja, sense deixar de remenar, fins que ens quedi una mescla ben integrada. Llavors afegim el suc de llimona amb la gelatina del pas anterior i remenem bé, amb la thermomix 10 segons a velocitat 3 1/2. Passem la mescla a un bol gran i reservem.

Finalment muntem les clares per fer merengue, amb una mica de sal i unes gotes de llimona. Si ho fem amb la thermomix posem la papallona i programem 5 minuts a velocitat 3 1/2.

Ara només ens falta mesclar tots els ingredients. Agafem el bol gran i afegim la nata muntada a la mescla que ja hi teniem. Ho hem de fer amb moviments suaus de dalt a baix, per aconseguir la textura de mousse. Quan la nata ja està ben integrada afegim el merengue i seguim mesclant. Quan ja ho tenim tot ben mesclat posem la mousse sobre la base de galetes i ho deixem refredar a la nevera.

Si ho preferim podem posar sobre la capa de mousse una petita capa de melmelada de préssec o fins i tot de llimona. Jo en aquest cap no hi he posat res.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


%d bloggers like this: