Tovalloletes casolanes

| 0 comments

Per celebrar la tornada a la normalitat, i al blog, després d’un llarg i profitós estiu, obro una nova secció al blog, que de moment anomenaré “Alternatives casolanes”.

Aquest estiu he estat buscant la manera de reduir la nostra exposició a determinades substàncies químiques que no ens van gens bé per la pell, i una de les coses que primer he substituït i son les tovalloletes industrials per tovalloletes fetes a casa.

Son força fàcils i ràpides de fer, una vegada has trobat les mesures adequades de líquids per al recipient que facis servir.

Anem per passos, necessitem:

  • Recipient de posar tovalloletes o qualsevol recipient amb tapa que tinguem per casa.
  • Paper de cuina, que sigui de qualitat sinó després s’esmicolen les tovalloletes. Jo acostumo a fer-ne unes 25 cada vegada però això depen de la mida del recipient.
  • Aigua.
  • Sabó líquid, el que feu servir per les mans o el cos.
  • Oli d’oliva (o algun altre que us agradi més).
  • Essència d’arbre del te (jo faig servir aquesta perquè és desinfectant i protector, però en podeu fer servir molts altres…).

Primer dobleguem les tovalloletes pel mig i a continuació els fem un altre doblec pel mig, posant-les una sobre l’altra alternades, de manera que quan les estirem vagin sortint.

Una sobre l’altre superposades només per una de les meitats.

Dobleguem primer la meitat que estava a sota, en aquest cas l’esquerra.

Posem una segona tovalloleta damunt el plec que acabem de fer.

Pleguem la tovalloleta que queda a sota, en aquest cas la dreta. Tornaríem a posar una altra tovalloleta sobre aquest plec i llavors tornaríem a plegar el costat esquerre.

Les 25 tovalloletes plegades i llestes per posar a la caixa.

A continuació omplim d’aigua fins a la meitat el recipient que farem servir. Afegim 1 cullerada sopera d’oli d’oliva i 1 altra de sabó líquid. Finalment afegim 3 o 4 gotes d’essencia d’arbre del te i barregem bé. Aquestes quantitats son orientatives i les podeu anar modificant segons els vostres gustos.

Ja tenim la barreja feta.

Posem la meitat de la mescla en un got i a continuació posem les tovalloletes plegades dins del recipient amb el líquid.

Després tirem la resta de la mescla que teniem al got per sobre, mullant bé totes les tovalloletes.

Apa, ja teniu tovalloletes casolantes preparades!!

Nosaltres les fem servir moltíssim, i fins i tot a vegades en poso unes quantes en una bossa de plàstic ben tancada i me les emporto a la motxilla, per si de cas fan falta…

Leave a Reply

Required fields are marked *.


%d bloggers like this: